Céginformáció

1. A VÁLLALKOZÁS BEMUTATÁSA

1.1 A vállalkozás alapadatai

Név: TEN-LINE Kft.

Teljes név: TEN-LINE Teflonbevonó és szinterezõ Kft.

Székhely: 1142. Budapest, Miskolci u. 165/B.

Telephely: 2146. Mogyoród, Kerektó u. 4. ( HRSZ: 0219/22 )

Cégjegyzékszám: 01-09-160049

Adószám: 10622113-2-42

EU adószám: HU 10622113

 

1.2 A vállalkozás fő tevékenysége és szakmai háttere

A cég 1982 májusában kezdte meg működését Budapesten, a Rákosvölgye Mgtsz Ipari Szolgáltató Üzemegységeként, mint az ország első ipari TEFLON ® -bevonó üzeme. A kezdeti időszakra jellemző, hogy a technológia folyamatos fejlesztése mellett a TEFLON ® bevonatok ipari alkalmazásának sokoldalú lehetőségeit is népszerűsíteni kellett (korrózióvédelem, száraz kenés, formaleválasztás, élelmiszeripari hasznosítás, stb.). A folyamatos, célirányos üzemfejlesztés eredménye lett az a megállapodás, amely 1992-ben jött létre a DuPont de Nemours (Belgium) és a TEN-LINE Kft. között.

A TEFLON ® bevonási módszer alkalmazására a DuPont cég önálló bevonó hálózatot alakított ki a világ különböző pontjain. Ennek keretében az üzemet

"DuPont TEFLON®-bevonási módszer bejegyzett ipari bevonója"
DuPont bejegyzett ipari bevonója

címmel látta el. A megállapodás értelmében az üzem DuPont bevonó technológiát alkalmaz, a DuPont által kiadott leírások és minőségi követelmények szerint. 1985-ben a termelés rohamos mértékű növekedése miatt az üzem bővítése elengedhetetlenül szükségessé vált, ekkor települt át Mogyoródra, a jelenlegi telephelyre. Az új létesítményben lehetőség nyílt a tevékenységi kör bővítésére. Ettől kezdődően az üzem porlakk bevonással is foglalkozik.

A porlakk bevonati rendszer a korszerű felületvédelmi rendszerek csoportjába tartozik. Rendeltetése, a fémből készült tárgyak felületi tulajdonságainak módosítása, alapvetően korróziós és esztétikai követelményeknek megfelelően. A porlakk poliészter vagy epoxi-poliészter alapú, hőre keményedő lakkfesték, felhordása a munkadarab felületére elektrosztatikus kézi szóró eszközzel történik. A beszórt munkadarabot hőkezelő kemencébe helyezve, felületén az előírt hőmérsékletű és időtartamú hőkezelés hatására folyamatos, jól tapadó, kemény, rugalmas, nagymértékben ütés-, és kopásálló, időjárásálló bevonat alakul ki.

A porlakk bevonatnak sok előnye van a hagyományos lakkfestékekkel szemben, nem csak a használati tulajdonságok, hanem az előállítási technológia tekintetében is:

A porlakk bevonat sok előnye mellett hátrányos technológiai jellemzőkkel is rendelkezik:

Ez az eljárás az utóbbi tíz évben rohamosan terjed. Korábban csak viszonylag kis méretű gépalkatrészekhez és berendezési tárgyakhoz alkalmazták. Ma már – a porlakk választék bővülésének és minőségi javulásának köszönhetően – egyre elterjedtebb az építő és szerelőipari alkalmazása. A korszerű alumínium épületszerkezetek gyártása ma már kizárólag, az acél épületszerkezetek jelentős része előre porlakkozott szálanyagokból történik.

Az utóbbi években ez a terület kötötte le termelő kapacitásunk legnagyobb részét, itt készültek a legjelentősebb referenciamunkáink.

 

1.2 A vállalkozás jellemzői, a telephely technikai adottságai

Üzemünkben rendelkezésre állnak az alábbi nagy belméretű égetőkemencék is:
(hosszúság x magasság x szélesség)

- 5000 x 2750 x 2400 mm
- 8000 x 2200 x 1400 mm
A munkadarabok méretének a fentiektől kisebbnek kell lennie az akaszthatóság és rögzíthetőség miatt.

A 7600 m 2 területű ingatlanon 900 m 2 műhely, 240 m 2 raktár és 100 m 2 iroda áll rendelkezésre a főtevékenység folytatásához.

Jelenleg a dolgozói létszám 15 fő. Az üzem jelenlegi technikai felszereltsége évente kb. 10 000 m 2 munkadarab-felület bevonását teszi lehetővé.